PROINT - Consultancy & Business development
+31 475582815
info@proint.nl

MC Mindmapping

Project Description

De mindmap
De officieuze definitie van een mindmap (volgens Tony Buzan, de ‘inventor’ van het mindmappen) luidt: ‘Een mindmap is een visueel diagram dat gebruikt wordt om informatie vast te leggen en te organiseren op een manier die past bij hoe onze hersenen van nature werken’. Een mindmap wordt ook wel infographic genoemd. Gedachten, ideeën of feiten zijn rond een centraal thema zodanig opgeschreven dat je eenvoudig een veelvoud van belangrijke zaken zoals: hiërarchie, volgorde, verbanden, alternatieven, taken et-cetera kunt volgen en (meestal) op één A4 ter beschikking hebt. Dit in tegenstelling tot de klassieke lineaire manier (bijvoorbeeld een tekstdocument) van informatie vastleggen. Een mindmap geeft snel een volledig beeld over de betreffende zaak.

Swiss Army Knife for the brain
Uit onderzoek is gebleken dat de Mindmap-methode vergeleken mag worden met een ‘Zwitsers Zakmes voor het brein’. Mindmapping is een soort visualisatie techniek voor het verzamelen, structureren, en prioriteren van gegevens, gedachtes en ideeen. Het (consequent) toepassen van de mindmap-methode heeft nog een bijzonder voordeel; de ‘mindmappers’ zijn/worden zeer bekwaam in het snel en diep inzicht krijgen in ingewikkelde thema’s, grote/complexe problemen en/of uitdagingen. Voor ondernemers, managers en ontwikkelaars een absolute must.

Elektronisch mindmappen
Het elektronisch mindmappen, dus met speciaal hiervoor ontwikkelde software, maakt het mindmappen niet alleen gemakkelijk maar voegt een volledige nieuwe dimensie toe, namelijk het analyseren en bewerken van de gegevens. Hiermee is het mindmappen in feite het meest krachtige en efficiënte gereedschap geworden in veel branches (waaronder de consultancy branche).

MC Mindmapping
Een intensieve masterclass/workshop waarin de essentiële aspecten van het mindmappen aan bod komen. Omdat mindmappen een echt ‘doe-ding’ is wordt tijdens de masterclass de kracht duidelijk gemaakt met behulp van een groot aantal praktijkcases. Tijdens de masterclass wordt gewerkt met elektronische ondersteuning zodat de deelnemers het mindmappen direct in de praktijk kunnen brengen.

Deze masterclass is bestemd voor leidinggevende, managers, ontwikkelaars en ondernemers en duurt (afhankelijk van de onderwerpen) 2 dagdelen en wordt volledig op uw situatie aangepast.

MindGenius
Frank Beckers van PROINT werkt al meer dan 20 jaar met mindmaps en heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met diverse ondersteunende software pakketten. Sinds januari 2016 is Frank officieel tester van MindGenius software. Dit software pakket wordt al jaren binnen PROINT gebruikt voor dagelijkse consultancy zaken en wordt ook gepromoot bij onze klanten. ■

Project Details

Portfolio Image